Brasserie Carlton
Grote Markt 34
2800 Mechelen
+32 (0)15-20 18 80

Email: info@brasserie-carlton.be

Reservaties kunnen enkel via website invulformulier of telefonisch

Brasserie - Restaurant Carlton

Dit huis heette in 1559 ´Stalenburch´ en in 1647 ´Horenbreker´. Jan Jozef Verberckt, varkensbeenhouwer verving in 1774 de houten gevel door een bakstenen gevel met arduinen vensteromlijstingen en plaatste een varken op de geveltop, dat er nu na meer dan 200 jaar nog steeds prijkt.

Het verhaal doet de ronde dat de vroegere eigenaars van ´t Varken´ steeds in ruzie lagen met hun buren, de bewoners van ´t Leeuwke´ daar het varken liggende op de geveltop, steeds zijn gevoeg deed in de goot van het nevenstaande huis.

Vanaf 1900 werd het dan de befaamde ´Bavaro Belge, om vanaf 1974 door Jeff Piscaer & Daisy Van Dijck, die hij leerde kennen bij de openingsreceptie, definitief omgebouwd te worden tot de huidige ´Carlton´.

In 1994 werkte Patrick als garcon in de zaak, en Ilse achter de bar. Tweeeneenhalf jaar later gaven ze elkaar het ja-woord. Sinds april 2008 zijn ze fier U te mogen begroeten in "hun" Carlton. .

2 Jaar later hebben we besloten om de zaak een nieuw elan te geven. Het oude interieur is volledig gesloopt en vervangen door een trendy, maar toch warm en gezellig interieur.

Designed by Adcrea